zondag 17 juli 2011

De wallenloop 2011

Door De Wegwerkers

Op woensdag 20 juli gaat voor de derde keer de vernieuwde versie van de Wallenloop van start in Steenwijk. Dit is de eerste midweekwoensdag van dit seizoen. Iets eerder in het seizoen dan voorgaande jaren. Toen was de Wallenloop op de laatste midweekwoensdag in  augustus. Overdag presenteren diverse sportverenigingen zich op De Markt. ’s Avonds is de omgeving gereserveerd voor de mountainbikes en  de lopers. De MTB-ers starten om 18:00 en 20:15 uur. De Wallenloop om 19:00 uur. Dit jaar loopt het parcours letterlijk over de Markt van Steenwijk.

Ook dit jaar bestaat één ronde, ondermeer over de stadswallen, uit 1 km. Door de individuele loper kan gekozen worden voor een afstand van 2 of 5 of 10 km. Voor de tweede keer dit jaar kan de 10 km ook weer in estafettevorm afgelegd worden. Een estafetteploeg bestaat uit minimaal 2 en maximaal 10 personen. Elke loper loopt tenminste één volle ronde. Er mag zo vaak gewisseld worden als de ploeg wil. Dit is de kans om met je collega’s, familie en vrienden deel te nemen.

De kosten bedragen 3 euro voor de individuele loper en 15 euro voor een estafetteteam. Voor de drie snelsten van elke afstand bij de mannen en bij de vrouwen zijn er prijzen in natura. Evenals voor de winnende estafetteploeg.

De voorinschrijving voor individuele lopers is reeds geopend (zie de startpagina van http://www.start78.nl/, linksonder de knop Wallenloop). Estafetteteams kunnen zich aanmelden via wegwerkers78@live.nl.

Op de dag zelf is de na-inschrijving voor individuele lopers vanaf 18:00 uur op De Markt. Voor estafetteteams is geen na-inschrijving mogelijk.

De warming up, door en met Sportinn, begint om 18:45 uur. De start is om 19:00 uur. Omkleden en douchen kan vanaf 18:00 uur in de kleedgelegenheid van De Meenthe, tegenover het station.
Tot ziens op 20 juli, als loper, vrijwilliger of toeschouwer. Er is voor elk wat wils. En voor iedereen de gezelligheid van De Markt en omgeving. Waarvan ook na afloop nog volop genoten kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten