dinsdag 24 mei 2011

Scholierensport 2011

door Marchel Tissingh

Ook dit jaar heeft Start’78 zich weer opgegeven voor de scholierensport in de Gemeente Steenwijkerland. Kinderen van groep 6,7 en 8 kunnen hierdoor op een goedkope manier kennis-maken met een sport zonder dat daar verdere ver-plichtingen aan zijn verbonden.

Elke woensdag-avond in april heb ik 11 kinderen, met behulp van Rosalie en Amber, kennis laten maken met diverse onderdelen van de atletiek. Elke avond kwam naast een warming-up en cooling-down, 2 nummers aanbod. Daarmee konden ze kennismaken met: verspringen, sprint, estafette, hoogspringen, kogelstoten en balwerpen (als voorloper op de speer).

De 4de avond werd een wedstrijd gesimuleerd.  Op verspringen, kogelstoten, balwerpen en sprint mochten ze laten zien wat ze konden. Als uitsmijter hadden we een halve coopertest voor hen in petto. Juryleden, starter etc. waren hierbij Ina, Gerjan, Rosalie en Amber.  Na deze inspanning kregen de kinderen een ijsje en kon Ella de diploma’s schrijven.

Ik heb deze avonden weer met plezier gegeven. De inzet en nieuws-gierigheid van de kinderen werkt ook voor mij stimuler-end. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren altijd mooi weer gehad tijdens deze avonden en dat is ook wel prettig.
Als gevolg van deze avonden kunnen we in ieder geval  1 nieuw lid noteren: Jeroen Werkman.  WELKOM EN VEEL SUCCES

Geen opmerkingen:

Een reactie posten