dinsdag 24 mei 2011

Rode wijn en naaldhakken

door Margreet, Ivonne & Nynke

Wat is het toch weer heerlijk om een uur eerder te lopen, weer langer licht en dat houdt in “het bos weer in”. Afgelopen woensdag dus ook een stukje de Woldberg op, maar al gauw wordt het schemerig en het zicht dus minder. Weer goed oppassen waar je loopt. Lekneuzen zijn er tegenwoordig ook veel, ook hiervoor goed opletten achter “wie” je loopt want voordat je het weet heb je gratis gel in je haar.

Op 23 maart 2011 heeft een naaldhak mee mogen doen aan de NK Veldloop voor ambtenaren. Ja ja ook ambtenaren jagen zich wel eens in het zweet.
Over hazen gesproken .. je hebt ze in allerlei soorten en maten.  Freddie kon dit jaar niet mee en Joe de haas, alias Freddie, ook wel genoemd zwager Klaas, heeft dit met goed gevolg overgenomen. Op de 6 km zelfs naar 1e plaats gehaast! Ook heeft Klaas zelf op de 12 km goed gelopen. Egbert mocht ook mee rennen, omdat er iemand uitviel, hij liep eveneens een goeie 9 km. De ambtelijke collega’s hebben eveneens goed gelopen met dat stralende weertje. Het was een geslaagde dag.

Gekte in de kop? Ja! Bij twee naaldhakken is dat onlangs gebeurd, ze gaan de Mont Ventoux beklimmen!!! Nu eerst de sponsoring voor elkaar boxen en in die tussentijd gewoon door trainen. De Woldberg is er niets bij, dus we moeten het toch hoger op zoeken. Ook blijkt de busreis en ware onderneming, kunnen we daar ook op trainen?

Meestal kiezen wij dezelfde omgeving uit om een duurloopje te doen, maar laatst toch maar eens weer rondje Havelte gedaan. Daar stond paaltje nog rustig in het wegdek te wachten op een aai over zijn bol. Hij begroette ons vriendelijk en heeft kennis gemaakt met Egbert. De duurloopjes worden met de week langer, en af toe is de groep wat groter dan de andere keer. Soms een verrassing wie er bij ons aansluit, de afgelopen keer zijn Gerrit Greven en Gerjan Petter bij ons aan gesloten. …  En dan beleef je altijd wel weer iets. Gerjan ging behoorlijk onderuit en wij noemen hem tegenwoordig Gerjan te PLetter. Later vertelde hij dat hij de wortel niet zag liggen … :o(. Natuurlijk sneu, want hij heeft toch een aantal dagen goed last gehad. Sterkte ermee!

Over de wortel gesproken, we liepen met zijn 10en en kregen later over de gemiddelde leeftijd van de groep. Na wat heen en weer gegok, gaf een naaldhak aan dit thuis na te rekenen. Ze kwam uit op gemiddelde van 42.6 jaar. Gerrit heeft de leeftijd hoog weten te houden, gelukkig dat Gerjan “de benjamin”de gemiddelde leeftijd wist te drukken.

Hoe zou het toch komen dat we regelmatig gehaast worden? Het kan niet aan ons mooie achterwerk en loopstijl liggen, want de hazen lopen over het algemeen vlak voor ons. In Diever had één van ons zelfs de beschikking over 2 hazen, één ervoor en één erachter Gelukkig hoefde deze laatste niet te duwen en kon de naaldhak nog een eigenhandige versnelling plaatsen op het eind. Met dank aan de hazen werd er weer een acceptabele tijd gelopen.

De wedstrijdjes voor de LA competitie zijn ook alweer begonnen, we hebben de tijdloop, 1500mtr en de uurloop erop zitten. De oudste naaldhak is erg in vorm en loopt dan ook veel pr’s, bijna pr’s en zelfs bijna een clubrecord. Volgende keer hoeven we het woordje ‘bijna’ niet meer te schrijven. De moeder-naaldhak is ook weer terug van weggeweest en de jongste die komt er binnenkort ook wel weer aan J.

Mannen hebben soms nog wat moeite met het erkennen van hun verlies. ze gaan dan allerlei smoesjes verzinnen. Zo praten ze een verschil van 3tiende goed door te zeggen dat het koud is. Bij de uurloop was het echt kouder, maar als ze dan goed revanche hebben genomen, hoor je ze niet.

Nog altijd gaan we met veel plezier naar de trainingen die erg goed en afwisselend zijn. Zo laatst een fartlek door het bos. Heuveltjes, opdrukken, aardappelveld, uitkijktoren…niks is ons te gek. En na een heerlijke lange training willen we graag onder de douche. Tip van de naaldhakken: neem altijd je sleutels mee, zowel van je vervoermiddel als de woning EN sportkantine inclusief kleedkamers. Waarom deze tip? Tijdens onze woensdagavond- training, zijn er ook sporters op de baan. Onze trainer had met zijn dochter afgesproken de sleutel op een afgesproken plek neer te leggen. Tineke J. was er echter ook nog en dochterlief dacht met haar afgesproken te hebben dat ze had beloofd wel op onze groep te wachten. Jullie raden het al… wij stonden voor een dichte deur. Alles dicht, geen mens en geen sleutel te bekennen. Niet voor één gat te vangen, gingen een aantal natuurlijk hardlopend naar de trainer zijn huis. Helaas bleek de sleutel in het clubgebouw te liggen. De reddende engel (Rob de Jong) moest uit Tuk komen en wat waren we blij dat we daarna konden opwarmen.

Afgelopen zaterdag om 9.00 uur hadden Jebbe, Klaas, Freddie, Egbert, Ivonne en Nynke afgesproken bij de Hunebedden. Vanaf daar hebben we een prachtige route van ruim anderhalf uur gelopen via onder andere het Brandeveen en door de kudde Schotse Hooglanders in het Holtingerveld. En passant kwamen we langs het voormalige turfvaartje. Het Brandeveen is namelijk vroeger afgegraven voor de turfwinning. De loop van het oude vaartje is nu met bordjes aangegeven. We kwamen ook nog langs de hangars vanuit de Tweede Wereldoorlog. Een erg educatieve ochtend was het al met al. Waarom vertellen we dit allemaal? Gerrit wilde niet met ons mee, omdat hij op hetzelfde tijdstip een lezing had over het in Havelte gelegen voormalige vliegveld vanuit de Tweede Wereldoorlog en daar dacht hij meer op te kunnen steken, mwahahaha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten