dinsdag 24 mei 2011

Openingswedstrijd Assen

Door Speedy

Na een schitterende zaterdag gingen we op een wat sombere zondag 3 april naar Assen voor de openingswedstrijd. Deze wedstrijd is de eerste voor het wedstrijdcircuit van de pupillen. We gingen met een leuk groepje pupillen kijken hoe ze de winter zijn doorgekomen. Conclusie: GOED. We gingen met 6 medailles naar huis. Het hadden er misschien nog wel meer kunnen zijn, maar de pupillen A’s waren samen gevoegd tot 1 groep.

Na een warming up door Hans Spitzen en Marchel Tissingh ging iedereen zijn onderdelen doen. Bij de jongens pupillen C mocht Mathijs Mulder laten zien wat hij had geleerd. Als mini-pupil kan hij heel goed meekomen: direct een 2-de plaats en daardoor één zilveren medaille.

Bij de jongens pupillen B komen de concurrenten Luuk Geerders en Jarno Kuiper aanbod. Doordat er geen lange afstand was, moest Jarno Luuk laten voorgaan. Luuk ging met een zilveren medaille en Jarno met een bronzen medaille naar huis. Ook bij de meisje pupillen B hadden we 2 deelnemers: Lorelei Bombeeck en Fee Hillegehekken. Ze deden niet voor elkaar onder en met een 4de en 6de plaats kunnen ze best tevreden zijn.

Bij de jongens A pupillen was aan het eind wat verwarring. Het computerprogramma had de punten niet goed bij elkaar opgeteld en daarom leek het dat Remco Mulder met een medaille naar huis ging. Helaas voor hem bleek hij op een 6de plaats te zijn geëindigd. JAMMER REMCO, HET HAD ZO MOOI KUNNEN WEZEN.
Wie wel met de zilveren medaille naar huis ging was Jarmo Visser. Als eerste jaars A-pupil wist hij zich perfect staande te houden bij de 1-jaar oudere jongens.

Bij de meisjes pupillen A hadden we de grootste groep deelnemers: maar liefst 7 meisjes. Dit was trouwens ook de grootste klasse binnen deze wedstrijd. Luz Visser en Rosalie Tissingh pakten de bronzen en gouden medaille. Amber Bekius, Emilia Bombeek, Sanne Geerders, Thirza Kuiper en Cis Hillegehekken stonden op plaats 4, 7,8,9 (lekker knus) en plaats 13 (geen ongeluk hoor).

Speedy weet dat naast de medailles door diverse deelnemers ook persoonlijke records zijn gelopen, gegooid en gesprongen. Hij heeft daarvan niet het volledige overzicht, maar dat komt vast terug in het puntenklassement.

Het was al met al een leuke en geslaagde dag in Assen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten