donderdag 24 maart 2011

Van de voorzitter

door Hendrik-Jan Doevendans

Wanneer jullie de starter krijgen is de algemene ledenvergadering waarschijnlijk afgelopen, maar ik ben er nu nog druk mee bezig. De vorige ledenvergadering heeft het bestuur de staat van de vereniging toegelicht. Uit dit overzicht hebben we vier aandachtsgebieden benoemd. Leden, vrijwilligers, trainers en geld. Eens kijken hoe het er mee staat.

Leden
Op 1 januari 2011 hadden we iets meer leden dan op 1 januari 2010 (een stuk of 15). We hebben dit jaar geen spectaculaire ledenwerfacties verricht, al waren we wel present op de sportmarkt op de markt in de zomer. Verder hebben we afgelopen jaar deelgenomen aan de bevrijdingsestafette, een evenement waar we samen met de gemeente aan hebben deelgenomen. Ook hier volop positieve publiciteit.

Vrijwilligers
We hebben afgelopen jaar geinventariseerd hoeveel mensen zich actief inspannen voor Start ’78. Dat blijken er één op de zes à zeven te zijn! Wat mij betreft veel te weinig. We gaan de komende maanden alle mensen bellen van wie afgelopen jaar geen vrijwilligersactiviteit is geregistreerd. Eens kijken wat ze zouden willen doen.

Trainers
We doen ontzettend ons best om nieuwe trainers te vinden, en nog meer om mensen op te leiden tot trainer. We zien daarbij dat het niet meevalt om gekwalificeerde mensen te vinden voor de baantrainingen. Looptrainers gaat vrij aardig. Afgelopen jaar is er in de TC hard gewerkt. We hebben Peter Mulder mogen verwelkomen, en Gerrit Greven heeft aangegeven als bestuurslid technische zaken te willen optreden. Al met al is daarmee de technische kant van Start ’78 behoorlijk versterkt, laten we hopen op mooie resultaten de komende tijd.

Geld
We krijgen ook dit jaar onze begroting weer sluitend. Complicerend daarin is dat we voortaan huur moeten betalen voor het gebruik van de baan. De gemeente heeft het huurtarief vastgesteld op € 3.000,- per jaar. Dat is een boel geld. We moeten dus zien of we ergens kunnen bezuinigen, maar ook of we meer inkomsten kunnen genereren. We zijn momenteel bezig met de heroprichting van een sponsorcommissie, en we bekijken hoe we de inkomsten van de kantine kunnen verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten