donderdag 24 maart 2011

Geslaagd!

door Nel Zwerver

Eind vorig jaar heb ik enkele leden en ouders van leden benaderd, of men er voor voelde de cursus jury-algemeen te volgen. Dat heeft geresulteerd in 7 kandidaten, waarbij zelfs een opa! De cursus werd bij Start ’78 gegeven; 4 x 1 avond per week. De start was in januari. Helaas was het, vooral de eerste avond, heel koud. Want de cursus is niet alleen binnenshuis.

Omdat 1 kandidaat niet bij ons op de donderdag kon, heeft hij de cursus in Meppel gevolgd, die 2 weken na de onze van start ging. Beide cursussen werden gegeven door Piet Hendriks, een bekende wedstrijdleider en scheidsrechter in het land, maar vooral ook bij Start ’78.

Op de 4de avond was de toets (schriftelijk), de examinator was Rob de Jong. Nu moet men niet denken dat het een onderonsje van Start ’78 was. Nee hoor, deze mannen zijn bevoegd cursusleiders/examinatoren bij de atletiekunie. Het is gewoon heel handig, dat ze in de buurt wonen en lid zijn van Start ’78.

Zowel de kandidaten als de cursusleider hebben het goed gedaan want alle 7 kandidaten zijn geslaagd! Zij zijn:
Willem Bruinewoud, Robert Hilligehekken,
Peter Bruinewoud, Hans Klein Velderman,
Henderika Geerders, Sylvia Vreeling en Klaas de Haan
PROFICIAT!

Na deze cursus volgde al gauw een cursus tijdwaarneming in Meppel: 2 x 1 avond per week. 3 mensen van de geslaagde kandidaten hebben deze gevolgd.
Zij zijn hiervoor ook geslaagd en met een hoge score: Willem Bruinewoud, Henderika Geerders, Robert Hilligehekken.
Wederom: PROFICIAT!

Wat zij geleerd hebben, konden ze meteen bij de Visschersport indoor-gala in praktijk brengen. Daar wil ik het volgende nog even over schrijven. Dat was een zeer geslaagde dag: meer deelnemers dan vorig jaar, voldoende jury en hulpjury. Alle onderdelen begonnen steeds op tijd, dank zij de jury en de wedstrijdleider Piet Hendriks die het chronoloog heeft gemaakt. Onze dank hiervoor! Helaas is Obbe Tibben bij de sprint ten val gekomen en moest met een blessure stoppen. De maandag erna was het nog niet in orde en na foto’s gemaakt te hebben, is er een breuk in de voet geconstateerd. Obbe, een spoedig herstel toegewenst!

Op de avond ervoor werd de hal ingericht en dat is nog nooit zo snel gebeurd. Op zaterdagavond ging het opruimen ook vlug. Maar helaas stagneerde dat omdat de accu van de grote industriƫle stofzuiger leeg raakte en men moest zuigen met gewone stofzuigers. Want er was veel zand op de vloerbedekking gekomen. Dat doen we volgend jaar anders, beter dus.

Op beide avonden waren er ongeveer 20 personen om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Iedereen is al persoonlijk bedankt, maar nogmaals hulde en bedankt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten