donderdag 24 maart 2011

Visscher Sport Indoor Gala


(door Marry van Oosten en Helma Wemer)

Zaterdag 5 maart 2011 was het Visscher Sport Indoor gala in het Bowling en Sportcentrum in Tuk. Op vrijdagavond werd met man en macht een prachtig parcours opgebouwd. Kogelstoten, hoogspringen, sprintnummers 40 en 50 meter en verspringen. Ja en dan moet er heel wat zand en materiaal naar binnen gebracht worden.

Zaterdagmorgen om 9 uur op weg naar Tuk, alwaar om 09.30 uur de juryvergadering was. Wegens ziekte nog wat verschuiving bij de juryleden en dan kan om 10 uur het circus los. We beginnen met pupillen A 1ste jaars en 2de jaars en pupillen B,C. Deze deden mee aan een meerkamp dat wil zeggen 40 meter sprint, verspringen, balstoten en hoogspringen. Wij begonnen met balstoten (wij juryleden Anja, Tineke en Marry) met medewerking van een ouder om de ballen terug te brengen. Het publiek bleef prima achter de hekken. Als de kinderen de bal gestoten hadden gingen ze snel naar hun ouders om te vertellen of ze wel of geen PR hadden. Het aantal groepen dat we hadden is me even ontgaan, maar veel pauze was er niet en al heel snel was het 13.30 uur, dus aflossing door een andere (verse?) ploeg juryleden.

Wij hadden nu een half uur pauze voordat we verder gingen met verspringen. Anja ging naar huis en er kwam aanvulling door Diny en Peter zodat de ploeg compleet was om te beginnen. De beurt was aan de junioren (A, B, C, D) senioren en masters. De atleten kwamen niet alleen uit het Noorden (Friesland, Groningen, Drente) maar ook uit Overijssel, Flevoland en zelfs Gelderland. Op mijn vraag of dat niet te ver was, kreeg ik als antwoord: dat Start ’78 één van de weinige indoorwedstrijden organiseert waarbij je kan verspringen.

Ik (Helma, net aan mijn voet geopereerd) heb de hele dag “als chef” bij het hoogspringen gezeten!. Samen met een ander jurylid hebben we de atleten beoordeeld. ’s Morgens de meisjes en de jongens. Deze sprongen nog niet zo hoog maar waren erg sportief bezig en moedigden elkaar aan. Zoals: je kunt het wel, gewoon nog een keer proberen en als het dan toch mislukte vonden ze het erg jammer voor elkaar.

’s Middags de junioren, (+ senioren en masters), hier komt het op techniek aan. Dus tussentijds even overleggen met de trainer, want ze willen zo hoog mogelijk springen. De laatste groep behaalde de 1.75 meter, waarna ze zelf hun hoogte bepaalden om een PR te kunnen springen. Dus geen 1.80 meter, maar 1.81 meter. Daarna 1.84 meter en 1.86 meter, maar deze laatste twee hoogtes werden helaas niet gehaald.

Al met al hebben we een gezellige, leuke en sportieve dag gehad en om 18.00 uur waren we weer thuis in Wolvega.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten