donderdag 24 maart 2011

Verkeersregelaars gezocht

Door de Wegwerkers

De temperaturen worden weer hoger, de zon laat zich vaker zien, dat betekent dat door ons al weer reikhalzend uitgekeken wordt naar de komende wegwedstrijden.
We starten op 25 juni met de 5e Jan Driegen Halve Marathon (JDHM). Op 20 juli gevolgd door de 3e Wallenloop. En in de nacht van 29 op 30 oktober is de 3e Tiedkwietloop.

Om dit mogelijk te maken doen we weer een beroep op veel vrijwilligers.
Wat betreft verkeersregelaars is het zaak om vroegtijdig te gaan werven. Verkeersregelaars worden namelijk gecertificeerd door de politie. Daarvoor wordt een instructieavond ingepland. Het is wettelijk voorgeschreven dat een verkeersregelaar één maal per jaar een dergelijke instructie bijwoont. Dus ook diegenen die vorig jaar de instructie gevolgd hebben, worden dit jaar opnieuw uitgenodigd om deel te nemen.

De meeste verkeersregelaars hebben we nodig voor de JDHM. Maar ook bij de andere loopevenementen worden verkeersregelaars ingezet.
De instructieavond is op donderdag 28 april vanaf 19.30 uur in de kantine van Start78. En wordt gegeven door de heer Bert Hanse.
Diegenen die vorig jaar ook verkeersregelaar geweest zijn hebben toen een pasfoto ingeleverd voor een pasje wat gemaakt wordt door de gemeente Steenwijkerland. Zij hoeven niet opnieuw een pasfoto mee te nemen. Aan de overigen wordt gevraagd om dat wel te doen. Graag aan achterzijde voorzien van naam en geboortedatum.

We hebben de volgende vragen:
  1. Wil en kun  je dit jaar op 25 juni verkeersregelaar zijn en daarmee deelnemen aan de instructie op donderdagavond 28 april?
  2. Als je geen verkeersregelaar kunt of wilt zijn op 25 juni, wil je dat dan wel bij de Wallenloop of Tiedkwietloop en neem je om die reden ook deel aan de instructie op 28 april?
  3. Als je geen verkeersregelaar kunt of wilt zijn op 25 juni, wil je dan wel op een andere wijze als vrijwilliger ingezet worden bij de JDHM?
Mocht je iemand spreken die dit ook leuk vindt, maar dit bericht niet onder ogen krijgt, wil je hem of haar hier dan op attenderen? Lid zijn van Start78 is daarvoor niet nodig. Opgeven kan bij één van de  Wegwerkers of via wegwerkers78@live.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten