donderdag 24 maart 2011

Belangrijke informatie wedstrijden voor de pupillen

door Tineke Jonkman

Via ons clubblad wil ik graag wat belangrijke informatie geven voor de pupillen en hun ouders betreffende wedstrijden.
Start ’78 organiseert 4 eigen medaillewedstrijden. Op elke wedstrijd worden 3 onderdelen gedaan, waarvan in totaal de 6 onderdelen voor de pupillen allemaal 2x worden gedaan. Zo kan de 1e wedstrijd bestaan uit: sprint (40 of 60 meter), verspringen en kogel stoten. Terwijl de andere wedstrijd bestaat uit de lange afstand (600 of 1000 meter), hoogspringen en balwerpen.

Wanneer je aan 3 van de 4 wedstrijden hebt meegedaan, ontvang je aan het einde van het seizoen een medaille. Aan elk onderdeel staat een  soort van prestatielimiet (bijv. hoog 0,90 cm, geeft een bronzenprestatie, 1,00 meter een zilveren prestatie en 1.05 een gouden prestatie). Zo hebben alle onderdelen een prestatie met daaraan de gouden, zilveren of bronzen limiet.

Na alle onderdelen, dus na 4 wedstrijden, wordt er gekeken hoeveel prestaties je hebt gehaald op de bronzen, zilveren of gouden limiet. Heb je bijvoorbeeld 4x een zilveren prestatie gehaald, 2x een gouden en 1x een gouden, dan ontvang je een zilveren medaille. Echter iedereen die meedoet aan 3 van de 4 wedstrijden ontvangt een medaille. Deze wedstrijden worden allemaal op vrijdagavond gehouden, en iedereen ontvangt hiervan nog een briefje.

Daarnaast hebben we een wedstrijdcircuit voor de pupillen, naar wedstrijden in de omgeving. Dit wedstrijdcircuit hangt op het prikbord buiten, maar geef ik hierbij nogmaals even door.

3 april                          Openingswedstrijd in Assen
9 april                          Openingswedstrijd in Heerenveen
16 april            1e medaillewedstrijd  in Leeuwarden
14 mei             2e medaillewedstrijd in Sneek
25 juni                         3e medaillewedstrijd in Heerenveen
16 juli                                      Noord Nederlandse Kampioenschap
in Hoogeveen
24 sept.           Sluitingswedstrijd in Leeuwarden

Deze 3 medaillewedstrijden vallen onder Friese Medaillewedstrijden, ook hier ontvangt iedereen bij het meedoen van de 3 wedstrijden een medaille.

Verder als je aan 4 van de 7 bovenstaande wedstrijden meedoet, ontvang je van
Start ’78 een leuke herinnering.

Waarom nu deze informatie?
We zouden het erg leuk vinden als je allemaal mee gaan doen aan de wedstrijden. Wedstrijden zijn altijd leuk, zeker voor je zelf omdat je dan kunt zien wat je kan presteren en daarom weet waarom je traint. Verder is het een stimulans om bijvoorbeeld je persoonlijk record (p.r.) te verbeteren. Ook hiervoor hebben we een namelijk een prijs. Bij elk p.r. wat je haalt, krijg je 1 punt, evenaar jij je p.r. (bijvoorbeeld. je hebt een p.r. gesprongen bij hoog met 1.05 meter), dan krijg je 1 punt. Spring je bij een andere wedstrijd weer 1.05 meter dan krijg je een halve punt.

Aan het einde van het baanseizoen worden al je punten opgeteld en degene die de meeste p.r.’s heeft behaald, heeft dan de meeste punten. De nummers 1,2,en 3 krijgen dan een leuke herinnering in de vorm van een mooie medaille of een leuke standaard. Dit is zeker ook zeer stimulerend voor de kinderen die misschien bij de wedstrijden niet in prijzen vallen maar wel vaak en veel hun p.r. verbeteren.

Als laatste het vervoer.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u als ouder niet meekan naar een wedstrijd. Echter dit hoeft geen reden te zijn waarom uw kind niet mee zou kunnen gaan. Er is meestal wel ergens een plaats over bij een ander in de auto. Aarzel hier niet over en vraag desnoods even aan Marchel of hij weet wie er meegaat en of er plaats is. Verder is het natuurlijk altijd voordeliger om samen te rijden, zeker met de hoge brandstofkosten van dit moment.

Ik hoop dat alle pupillen dit jaar massaal meegaan naar de wedstrijden, en bedenk goed: Meedoen en plezier in de sport is belangrijker dan winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten