zondag 12 december 2010

Van de Voorzitter

Door Hendrik-Jan Doevendans

Leden,
AV Start ’78 begeeft zich in de nieuwe media. Zo willen we onze communicatie sterk verbeteren door meer gebruik te maken van onze website en van de zogenaamde Social Media. Al een poosje maken we gebruik van Twitter en het moet gezegd dat dat werkt. Zo was er rond de tiedkwietloop behoorlijk wat twitter rumoer. Twitter is redelijk populair onder hardlopers, en vele twitteraars (tweeps voor insiders) zien zo’n hardloopevenement als gelegenheid om andere tweeps te ontmoeten. We hebben inmiddels een kleine 50 volgers en dat aantal groeit elke week. Twitter je ook? Volg ons ook @bestuurstart78. Wat zetten we erop? Nou, aanpassingen aan de website, aankondigingen voor wedstrijden, zo nu en dan waar we mee bezig zijn, dat soort dingen. Sinds kort houdt het bestuur ook een blog bij, zie www.bestuurstart78.blogspot.com. Een blog is net als deze ‘van de voorzitter’ in de starter erg geschikt om eens uit te leggen wat we nu als bestuur allemaal doen en waarom.
Ook de starter gaan we van nu af aan publiceren via een blog. We doen dat eerst naast de bestaande starter. Na een poosje kunnen we dan eens kijken hoe dat bevalt. Zie ook: www.destarter.blogspot.com. Uiteraard zijn deze blogs en twitter via onze homepage bereikbaar.

De blogs zijn erg handig te koppelen aan twitter en sociale netwerksites als hyves en linkedin of facebook. We hopen met deze vorm van communicatie vooral onze jongere doelgroep te bereiken. Zij worden opgevoed in een wereld waarmee je internet op een telefoon of een i-pad bij je hebt. Vanuit de trein de starter lezen? Geen probleem via laptop of smartphone. En je kunt ook nog reageren op stukjes! Daarmee wordt het helemaal interactief.

Huur betalen
Vanaf 1 januari moeten we voor het gebruik van de atletiekbaan betalen. De baan is namelijk eigendom van de gemeente. Oplettende lezers hebben dat in de Steenwijker Express kunnen lezen. Al een poosje geleden heeft de gemeente ingezet op het gelijktrekken van afspraken met sportverenigingen. Dat had met name te maken met de gemeentelijke herindeling toen de gemeente Steenwijkerland is ontstaan. Het bleek dat de drie voormalige gemeenten nogal verschillend met hun sportverenigingen omgingen, maar ook dat er binnen deze voormalige gemeenten nogal wat verschillen waren. Dat moest gelijk getrokken worden. De voetbalverenigingen en de hockeyclub moeten ook gaan betalen voor hun kunstgrasvelden, dus dan moeten wij dat ook voor de atletiekbaan. Het bestuur werd echter in november nogal plotseling overvallen met het bericht dat er per 1 januari een fors bedrag per jaar moet worden betaald. Dat kwam voor ons een beetje als een schok. Immers: we stellen onze begroting pas in maart 2011 vast, en hebben ons dus niet kunnen voorbereiden op dit besluit. Vandaar dat met de gemeente overeen is gekomen dat we in 2011 de helft betalen en dat we per 1 januari 2012 het gehele bedrag gaan betalen. De huur is vooralsnog vastgesteld op € 3.000,-- per jaar.

Veel sportplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten