zondag 12 december 2010

Rode wijn en naaldhakken

Door Margreet, Ivonne en Nynke

Zoals altijd vliegt de tijd en moeten wij alweer wat aanleveren. De vorige keer kwamen wij net terug van de Berenloop. Sindsdien hebben wij qua loopjes niet heel veel beleefd. Een van ons heeft helaas noodgedwongen helemaal even een time out gehad, maar dat gaat nu gelukkig weer beter.

Wel was er op 20 november de eerste clubcross, waar twee naaldhakken aan mee hebben gedaan. Een ideale startlocatie vanaf het theehuis. Onze complimenten. Over de zwaarte van het parcours waren de meningen verdeeld! De naaldhakken waren tevreden over hun tijd.

Sommige lopers houden nu niet van een oneffen ondergrond en lopen dus liever op een vlakke baan. Dat Berry dus liever de coopertest doet is logisch, dat hij het dan presteert om in de laatste minuut nog vlak achter Klaas v.d. Veen te lopen is een compliment waard. Met een mooie eindsprint wist Klaas toch nog te winnen. En dan vergeten we voor het gemak even dat hij een rondje meer gelopen heeftJ.

Verder moesten wij de afgelopen weken alweer de sneeuw trotseren op de baan. Het is steeds weer de maandag dat de baan vol ligt met sneeuw! Vorig jaar werd dat er steeds trouw door de maandaggroep met de hand afgeschept. Dit jaar had Ron een beter idee, hij regelde een veegmachine…. die helaas na 1 keer gebruik alweer kapot was…… Dus was het afgelopen week lopen op een besneeuwde baan!

Jebbe heeft nog wel een poging gedaan om de baan sneeuwvrij te maken. Hij heeft namelijk een blessure van de survival in Vollenhove, waardoor hij rustig aan moet doen. Rudy, Bert en Jebbe hebben met zijn drieën aan de survival mee gedaan. Jebbe heeft als enige de survival volbracht mét bandje, maar moet dat bekopen met een fikse blessure. De andere twee hebben niet de bandjes behouden, maar lopen nog als een kievit! Jebbe, beterschap! Toch maar even trainen volgend jaar!

Simone heeft helaas ook blessureklachten, maar naar wij hebben gehoord gaat dat steeds een beetje beter. Opa Jan hebben wij ook al lange tijd niet gezien, hoe gaat het met hem? Wij hopen in ieder geval dat hij er snel weer bij kan zijn.

Dat een tas inpakken nog wel eens lastig is hebben Gerjan en Freddie de laatste tijd weer eens bewezen. Zo moest Gerjan na de training eigenlijk in z’n onderbroek naar huis, maar om ons niet in verlegenheid te brengen trok hij toch maar z’n loopbroek weer aan, dit stond erg charmant met z’n gewone bovenkleding erop. En ook heeft hij zich laatst met de heerlijk keukenhanddoeken van Start moeten afdrogen. Kon Gerjan dus nog in z’n onderbroek naar huis, zo presteerde Freddie het laatst om juist deze niet aan te hebben, helaas voor ons had hij wel z’n gewone broek bij zichJ.

Een hart onder de riem voor onze trainer in opleiding: je 10km duurloopje op de woensdagavond was zo goed, dat afhaken natuurlijk niet kon…

Dat een aantal van ons niet zo goed, tijd/afstand/snelheid kunnen inschatten bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. Na een half uurtje lopen wilde een naaldhak eens verstandig zijn (en luisteren…) en vroeg hoelang de geplande route zou zijn. Een uur en een kwartier was het antwoord van Bert, dus dat hield in nog 3 kwartier lopen. Dat kon de naaldhak nog wel volhouden. Helaas het werd uiteindelijk nog een uur en een kwartier vanaf dat moment erbij, dus 1uur45min. Zou Bert onze snelheid niet goed hebben ingeschat of…. maar het was lekker en gezellig lopen. We hebben weer mooie en nieuwe plekjes gezien, bedankt!

De eerstvolgende uitdaging is de 30 van de 30e. Wij gaan in ieder geval na afloop ook gezellig Grieks eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten