zondag 26 februari 2012

Beste lezers,
Zo we zitten alweer in 2012. De feestdagen zijn weer ruimschoots achter de rug. Het kerstbrood en de oliebollen hebben we allang weer verbrand tijdens het atletiek beoefenen. Rond oud en nieuw was het zacht weer maar koning winter gaf ons toch nog een dikke week ijspret. En dan zie je dat de leden van Start ’78 ook echte schaatsliefhebbers zijn. Ik durf te wedden dat wanneer je net als mij op het natuurijs bent geweest, ook andere atleten op de schaats bent tegengekomen. Wij mogen ons wel rijk prijzen want qua schaatsen wonen we natuurlijk in een walhalla. Ik heb ervan genoten.
De coopertesten die deze winter zijn georganiseerd, hebben met een constant weertype te kampen. En dat is harde wind en soms wat regen. Zo uit mijn hoofd komt er nog 1 coopertest. Het zou mooi zijn als de windkracht dan nihil is, dan kan iedereen de coopertest afsluiten met een superafstand! 
De laatste boslopen worden rond deze tijd gelopen en dit kan betekenen dat sommige crossers nog flink aan de bak moeten om een medaille binnen te halen. De indoorgala in Tuk staat ook voor de deur. Lekker binnen technische nummers beoefenen. Nog een maand verder, kun je als atleet alweer de eerste prestaties neerzetten tijdens de openingswedstrijd op de baan in Steenwijk. 
Het jaar 2012, is voor de redactie een bijzonder jaar, want vanaf nu wordt de Starter alleen gedrukt voor de lezers die hebben aangegeven dat zij een gedrukt exemplaar willen ontvangen. Alle andere leden en andere belangstellenden kunnen de Starter lezen op de website van Start’78. Als redactie willen we een e-mailbericht gaan sturen naar allen leden van Start’78 op het moment dat de nieuwe Starter op de website wordt geplaatst. Wanneer je in 2011 niet hebt aangegeven dat je de gedrukte Starter wilt ontvangen maar nu toch het gedrukte exemplaar mist, kun je dit doorgeven aan Folkert Sterkenburgh, e-mail xxxxx . Voor onze bezorgers verandert er ook het een en ander doordat het aantal Starters dat bezorgt dient te worden, is vermindert. Een nieuwe indeling van wijken is iets waar we naar kijken 
In deze Starter is er veel aandacht voor de jeugd, want zij zijn zeer actief geweest de afgelopen tijd. En onze schrijvers gaan met de tijd mee want we hebben nu zelfs een artikel in Twitter stijl. Maar natuurlijk kunnen we ook weer de verhalen lezen van de hardlopende naaldhakken en de hardloper die waarschijnlijk houdt van gerstenat en vette friet. Ten slotte kun je zoals gewoonlijk de uitslagen van onze atleten achterin de Starter vinden.

Wij wensen iedereen veel leesplezier toe.


Kopij inleveren voor 26 maart

Van de voorzitter



Hendrik-Jan Doevendans
Leden,
Een verkleumde voorzitter zit momenteel op zijn zolderkamer een eventuele Elfstedentocht af te wachten die er waarschijnlijk net niet komt . Ik laat dit stukje ongewijzigd, tegen de tijd dat het clubblad uitkomt, kunnen jullie mijn voorspelling op waarde schatten. Buiten vriest het een graad of 8, binnen snort het elektrische kacheltje dat het maar nauwelijks warm kan houden. Brrrrr…. afgelopen tijd ben ik velen van jullie op het ijs tegengekomen. En gelijk heb je! Het is machtig mooi weer en onze omgeving is tenslotte Neerlands schaatshemel. En dat van een Fries… Genieten geblazen. Balen alleen dat ik geen vrije dagen op kan nemen (druk druk druk). Nu ja, dan in de avonduurtjes maar een beetje op de ijsbaan behelpen en in de weekeinden wat langere streken zetten.

Start ’78 is het jaar goed begonnen. We vielen bij het sportgala van de gemeente Steenwijkerland behoorlijk in de prijzen! Jan Scheenstra sportman van het jaar, Wolter Schapelhouman in de prijzen en Marije Roerink talent van het jaar. Allen van harte gefeliciteerd namens een trotse voorzitter!
 
Ook hebben we een nieuwe penningmeester. Zijn naam is Berry Pees en we zijn er ontzettend blij mee.

Het jaar 2011 is weer afgelopen, we hebben het nieuwe jaar op de nieuwjaarsreceptie weer ingeleid. Teruggeblikt, vooruitgezien, en een gezellige ochtend gehad. De coopertest werd gewonnen door Ad Roodhuijzen, en bij de jeugd door Jarno Kuiper. Overigens met dank aan Freddie die een baanveger heeft geregeld. Iemand nog een goed idee voor sponsoring van dat ding?

Op vrijdagavond 10 februari is er in de kantine een vrijwilligersavond gehouden. De opkomst was goed, het was een leuke avond. Alle vrijwilligers van harte dank voor jullie inspanningen. Zonder jullie kan een club niet draaien.

De starter gaat voortaan via de website verschijnen. Leden die de starter op papier willen hebben, kunnen zich aanmelden bij de redactie. Je krijgt dan een exemplaar thuisbezorgd.

Op donderdag 22 maart zal er in het clubhuis een algemene ledenvergadering worden gehouden. De aankondiging en vergaderstukken daarvan zullen dit jaar via de website verspreid worden en niet via het clubblad.
 
Nou, dat was wel weer genoeg. Volgende keer meer,



Veel sportplezier.
Aanpassing Huishoudelijk Reglement



Het bestuur stelt voor het Huishoudelijk Reglement op de algemene ledenvergadering van 22 maart 2012 als volgt te wijzigen:

 Titel: 25 maart 1993 vervangen door 22 maart 2012

Artikel 8: vervalt

Artikel 9: vervalt

Artikel 10: vervalt

Artikel 11: vervalt

Artikel 12: vervalt

 Artikel 16, onder c vervangen door: de statuten en het huishoudelijk reglement worden op de website van Start’78 gepubliceerd.

Artikel 17, derde lid onder a: waar staat F 100,- komt te staan: € 100,--

Toelichting:

Artikel; 8, 9, 10, 11, en 12 worden ook behandeld in de statuten en zijn dus feitelijk overbodig.

Artikel 16 onder c: Vroeger moest je een entree belasting betalen van F 7,50. Daarvoor werd een embleem, een huishoudelijk reglement en de statuten ter beschikking gesteld. Statuten en huishoudelijk reglement staan op de website en kunnen kostenloos worden gedownload. Emblemen kun je zoveel je wilt kopen in de kantine, dat hoeft niet in het Huishoudelijk Reglement te worden geregeld.

Artikel 17, derde lid onder a: spreekt voor zich. Guldens worden Euro’s. Het bedrag uit 1993 wordt opgekrikt naar deze tijd.

Wil je oud en nieuw wat beter naast elkaar kunnen leggen, kijk dan even op de website. http://www.start78.nl/start78/organisatie/handboek.php

Visschersport Indoorgala in Tuk



 Zaterdag 3 maart 2012.
Voor de 27e keer wordt deze indoor door Start’78 georganiseerd. Alle leeftijdsgroepen zijn welkom. Er zijn 2 verspringbakken, 1 hoogspringmat, 2 kogelsectoren en een 6-laans sprintbaan. ’s Morgens is er een driekamp voor de pupillen. Afhankelijk van de leeftijd kan de pupil verspringen, kogelstoten, hoogspringen of balstoten. Iedereen loopt de 40 m. Bovenstaande technische onderdelen worden ook aangeboden aan junioren, senioren en masters. Voor hen is er de sprint 2-kamp (40 m en 50 m).
Op de website van Start ’78en de convo’s staat meer informatie hierover. De wedstrijd-organisatiecommissie is al druk bezig met de voorbereidingen en het werven van vrijwilligers. Het wordt vast weer een mooie atletiek-indoordag!
We zijn natuurlijk onze hoofdsponsor Visscher-sport (Steenwijkerdiep 25, Steenwijk) heel dankbaar voor het mogelijk maken van deze indoor. De volgende subsponsoren hebben de indoor ook mogelijk gemaakt:

·  Boedelruiming van der Laan, Dolderweg 14 Steenwijk

·  Dinkey Winkey baby en tienershop , Lange Baan 27c, Steenwijk

·  Fixet Oldemarkt, Eekstraat 4, Oldemarkt

·  Attent supermarkt Hof, Tuksewg 178, Tuk

·  Stomerij Clean Inn, Gasthuisstraat 3, Steenwijk

·  J. de Kleine, grond- en straatwerk,  Paasloerweg 4, Paasloo

·  Bruidsmode By Boes, Beulakerweg 117, Giethoorn

·  Cafe De Karre, Tukseweg, Tuk

·  Installateur Brouwer, Tukseweg 198, Tuk

En de  sponsoren:

·         Oostenbrink banden, Steenwijk

·         Hobbygereedschap Pen, Steenwijk

·         Jennie’s haarmode, Tuk


Op een speciale manier sponsort ook Het Racketcentrum de indoor.


Materiaalsponsors zijn:

·         Hellinga zand, voor de verspringbakken

·  Gemeente Steenwijkerland: dranghekken en gymbanken

·  CSG De Eekeringe, gymbanken, tafels en stoelen


De wedstrijdorganisatiecommissie is heel blij met deze sponsoren.

De strijd tegen kanker gaat door




Hallo beste Start`78 leden en alle lezers van ons clubblad en onze website.

Even jullie aandacht voor ons (Egbert Vink en Klaas v.d.Veen), Wij blijven ons ook dit jaar weer verzetten. Maar vooral inzetten tegen de strijd tegen KANKER! Zijn er misschien nog meer mensen bij Start`78 die hier aan mee doen, laat het even weten. Ook dit jaar doen wij weer mee met de beklimming van de Mout Ventoux. Egbert voor de 5e keer, mijn 2e keer. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF kankerbestrijding en lokale aan kanker gerelateerde doelen. Er zijn nog veel mensen die met de ziekte kanker te maken hebben of helaas krijgen in toekomst. Uitgewezen is dat 1 op de 3 personen kanker krijgt, dat wil je liever niet te horen krijgen. Op 1 september beklimmen wij de Mout Ventoux. Word ook een topper en sponsor ons naar de top! Voor meer informatie kijk op www.grootverzettegenkanker.nl.



Spontane sport groet van Egbert Vink en Klaas v.d.Veen.

Sinterklaastraining


Marchel Tissingh
Het is nu februari maar we moeten niet vergeten dat we in december vorig jaar ook nog een Sinterklaastraining hebben gehad. Sinterklaas kon zelf niet komen, maar hij had wel 2 afgevaardigden gestuurd.

Na de loopscholing werden de atleten verrast met een bezoek van 2 pieten. Tijdens de training deden zij ook mee met:

·         Zaklopen

·  Kleding estafette (kleding die met Sinterklaas te maken hadden)

·         Pakjes in de korf gooien
Dit jaar kon de training gelukkig buiten worden gehouden, omdat het droog was. Aan het eind was ervoor alle vrijwilligers nog een chocoladeletter en wat strooigoed voor de jeugdige atleten.


3 van 30ste



Marchel Tissingh
 
Voor het eerst is de 3 van de 30ste gehouden. Toen het idee geopperd werd om naast de baantraining ook iets in bos te doen voor de pupillen, kwam al snel het idee om naast de grote 30 van de 30ste de 3 van de 30ste te doen.

Het probleem waar ik als trainer mee zat, wat doe ik met een groep die erg verschilt qua looptechniek en uithoudingsvermogen en hoe krijg ik de kinderen op plaats van bestemming. Het laatste was relatief simpel. Laat ouders meelopen (leuk idee vond ik zelf) en dan moeten ze meteen rijden met de auto. Het andere was achteraf ook simpel. Ik heb een parkoers uitgezet waar we op verschillende plekken dingen deden. Dit laatste kon iedereen dan doen op zijn of haar eigen tempo. Verplaatsing ging rustig dribbelend, zodat iedereen het bij kon houden.

Wat hebben we dan zoal gedaan:

·         Loopscholing

·         Sprinten heuvel op

·         Ins en outs

·         Snel de heuvel op

·  En als uitsmijter: nog 2 of 3 keer rennend een heuvel op en af.
Heuvel? Waar hebben we dat? De Woldberg is te bekend terrein. Nou in Havelte bij de hunebedden. Zie op de volgende pagina het parkoer wat we gelopen hebben.

Voor een eerste keer hadden we een mooie opkomst. Leden, niet leden, een paar junioren die met jongere broertjes en zusjes mee waren gekomen, een hond en vooral niet te vergeten ouders (dank jullie wel).

We hadden goed weer. De route heb ik wel wat aangepast, omdat het die week ervoor erg veel geregend had. De 3 van de 30ste werd daarom wel bijna een 4 van de 30ste. Voor de meesten geen probleem. Aan het eind hebben we nog met z’n allen geposeerd op één van de hunebedden en hebben als afsluiting gezamenlijk wat gedronken in het clubhuis van Start ‘78. Daar druppelden ook de mensen van de 30 van de 30ste binnen.

Al met al hebben we een leuke middag gehad en is het (wat mij betreft) zeker voor herhaling vatbaar.


Speedy stelt voor:                                                                                   
 Speedy stelt elke keer een pupil voor door hem of haar een paar vragen te stellen
<> <> <> <>
Wie ben je?
Janna Jelsma




Hoe oud ben je?
9 jaar




Welke school zit je?
SchoolB




Van wie krijg je training?
Marchel Tissingh






Hoe lang zit je al op atletiek?
Ongeveer 1,5 jaar





Welk onderdeel van de atletiek vindt je het leukst?
Verspringen





Welk onderdeel van de atletiek vindt je niet zo leuk?
Kogelstoten





Wat vindt je lekker?
2P (Patat en Poffertjes) +sperziebonen





Wat vindt je vies?
Spruitjes




Doe je nog aan meer sporten?
Nee




Doe je mee aan wedstrijden?
Ja




Heb je nog meer hobby’s (zo ja, welke)?
Tekenen




Wie moet ik de volgende keer voorstellen?
Daan Bijdevaate




Indoor Drachten (4 februari 2012)


@marchelt


Sta je op en zie je op de thermometer staan op -21. Brrrrrrr… gelukkig hebben we een indoorwedstrijd. Dit keer in Drachten. Met 3 pupillen en 4 junioren zijn we vertrokken. Wie mij volgt op Twitter (@marchelt) had de wedstrijd kunnen volgen. Voor diegene die dat niet doen, hier een verslag in Twitterstijl.

·  Jarno is aan het hoogspringen, Lieke en Janna zo sprint. #start78 #drachten

·  Jarno 1,05 m op hoog. Meisjes netjes gesprint, tijden onbekend. #start78 #drachten

·  4,64 m voor Lieke, 4,19 m voor Janna bij kogel. #start78 #drachten

·  Jarno 7.3 op sprint. Viel hem tegen. #start78 #drachten

·  Yes, kogel van Jarno 7,36 m! #start78 #drachten

·  Rosalie 6.8, Demi 7.0, Thirza 7.5 op sprint. #start78 #drachten

·  Wolter heeft 9.7 op de sprint. De junioren beginnen nu aan hoog. Lange zit dus. #start78 #drachten

·  Op 0,90 m is Wolter eruit. Thirza bleef ook op 90 cm steken. #start78 #drachten

·  Rosalie 1,25 m en Demi een pr met 1,35 m! #start78 #drachten

·  Laatste onderdeel voor de meiden: kogel. Dan Wolter nog en dan zijn we klaar. #start78 #drachten

·  Spannend, Demi trok aan het langste eind. Met 8 punten was ze vandaag net iets beter. Hoog van haar was great. Wachten op Wolter nu. #start78 #drachten

·  Thirza werd 14de. Wolter heeft 4,24 m voor het eerst met 3kg. #start78 #drachten

·  Zie net dat Ik Rosalie ben vergeten te noemen. Sorry. Zij werd 4de net achter Demi. #drachten #start78

Solana Atletiek Indoor te Dronten



Marchel Tissingh
 

28 december 2011

Tijdens de kerstvakantie hield AV Flevodelta voor de 3e keer de Solana Atletiek Indoor. Ook dit jaar waren we weer met een aantal atleten aanwezig.
Bij de jongens pupillen C kwamen Job en Sem Klein Velderman in actie. Je hebt het wel vaker dat tweelingen dingen hetzelfde doen. Bij de 30m sprint lopen Job en Sem exact dezelfde tijd en daarmee direct een clubrecord (hartstikke goed jongens) van 6.85. Uiteindelijk was Job de betere bij de meerkamp en eindigde hij een op een 9de plaats en Sem op de 12de plaats. Thijs Klein Velderman en Jarno Kuiper kwamen uit bij de jongens A1. Jarno eindigde op een 6de plaats en Thijs eindigde op een 25ste plaats. Dit was een grote groep en de jongens hebben het netjes gedaan.
Kristian Mos was van Start ‘78 de enige deelnemer bij de junioren D2. Hij liep op de 30m sprint een clubrecord met een tijd van 4.95. Hij eindigde in de meerkamp uiteindelijk op een 5de plaats. Meer jongens hebben er van ons niet meegedaan. Daarom gaan we nu over naar de meisjes. Als jongste meisje kwam Lieke Berger uit bij de pupillen A1. Zij eindigde op een mooie 15de plaats. Eén jaar ouder is Anne Karlijn Mos. Zij was de enige met een podiumplaats en wat voor één: DE HOOGSTE TREDE. Ze moest wel even gezocht worden. Het leek wel of ze geen zin had om de prijs in ontvangst te nemen omdat ze naar voetballen stond te kijken. Hoe durft ze! In de einduitslag had ze maar liefst 85 punten meer dan de nummer 2. Proficiat Anne Karlijn.

Bij de meisjes junior D hadden we 3 deelnemers: Thirza Kuiper, Demi Berger en Rosalie Tissingh. Zij moesten als meisje D1 samen met meisjes D2 een meerkamp voltooien. Ik geef het je te doen. Maar zij hebben zich kranig gedragen. Rosalie eindigde op een 9de plaats (2de meisje D1). Demi op een 17de en Thirza op de 29ste. Ja, voor Thirza is het loopnummer 970 meter gewoon te kort.
Het voordeel van deze wedstrijd is dat de kinderen weer een dag van de kerstvakantie onder de pannen zijn. Nadeel van deze wedstrijd is dat ik er een dag voor moet vrij nemen, maar dat heb ik er wel voor over.

Goede prestaties tijdens de nationale indoor D-Junioren


Tineke Jonkman


Op zaterdag 21 januari deden er 6 atleten van Start’78 mee aan de Nationale Indoor Kampioenschappen in Apeldoorn. Het was voor de 2e keer dat dit indoor evenement plaats vond, in navolging van de Nationale D-Spelen outdoor. Heel veel deelnemers, een lange dag en wennen aan het officiële melden bij de callroom.
Kristian mocht meteen om 10.00 uur de spits afbijten op het verspringen. Gezien het grote aantal deelnemers, maximaal 40, was de groep in tweeën gesplitst. Dat betekende dat er 1 groep boven in de hal mocht springen en de andere groep moest zich zien te kwalificeren in de bak beneden. Jammer dat Kristian in de groep zat die in de warming-up ruimte moest springen. Nadeel was veel drukte, atleten liepen daar in en geen optimale tartanaanloop. Van de 40 atleten die meededen, gingen er 12 door naar de wedstrijd aan het eind van de dag. Kristian kwam tot 4,29 meter en werd in totaal 22e. Daarna moest Kristian direct weer naar de callroom voor de 60 meter sprint. En dit ging super! Hij werd 2e in een zeer spannende serie in een nieuw p.r. van 8.73 sec. . Dit betekende voor Kristian later op de dag de halve finale. Kristian liep in deze halve finale o.a. tegen een concurrent die in de serie al de 2e tijd ooit had neergezet. Advies was een zeer snelle start en dit vast houden tot de finish. En zie Kristian stormde op de finish af, werd 5e in deze halve finale serie met weer een prachtig nieuw p.r. van 8.67 sec.
Inmiddels waren ook Marije en Rosalie gearriveerd en gingen inlopen en zich voorbereiden op hun verspringen. Marije had hier de pech dat ze ook beneden moest springen voor de kwalificatie terwijl Rosalie het geluk had dat ze boven mocht springen. Marije kwam uiteindelijk als 5e uit haar groep tot 4,42 meter en bleek nadat ook de andere groep had gesprongen door te zijn als 10e naar de wedstrijd die om 18.00 uur zou starten. Rosalie kwam tot een sprong van 3,83 meter en dit bleek niet genoeg te zijn om zich te plaatsen voor de wedstrijd. Rosalie eindigde als 20e.
Toen was het even 1,5 uur rustig, voordat het hoogspringen en de 1000 meters zouden gaan beginnen. Eric, Wesley en Thirza arriveerden. Ik kon ze rustig laten zien waar ze zich 20 minuten voor het begin moesten melden en sprak de wedstrijd met hun door. Op advies moesten ze lekker buiten inlopen, het was binnen ontzettend warm.
Inmiddels begon ook het hoogspringen voor Marije en Rosalie. Beidden sprongen tegelijk, weliswaar in een aparte bak. Zelf had ik een rustig en strategisch punt gezocht, weliswaar geen stoelen, maar wel alle ruimte om beidden te zien springen en aanwijzingen te geven. Daarnaast volop de ruimte voor de 1000 meter lopers. Eric en Wesley zaten beidden in de 1e serie. Helaas lieten beidden meteen een gaatje vallen. Iets wat achteraf teveel kracht kost om het weer goed te maken. Ondergetekende en Marco schreeuwden ons de longen uit het lijf. De laatste ronde ging in (5 rondjes van 200 meter). Voor Wesley werd het erg moeilijk maar hij bleek ook verkouden te zijn. Eric had echter nog zoveel over en zette zijn eindspurt in. Uiteindelijk finishte Eric als 5e in 3.28.41 min. en Wesley werd 8e in 3.34.53 net een p.r. voor Wesley. In totaal werd Eric 28e en Wesley 32e van de 40 deelnemers. Bij het hoogspringen lag de lat op 1.20 meter en nog geen problemen voor Marije en Rosalie.
Toen kwam Thirza voor haar 1000 meter. De opdracht om meteen een goede positie te kiezen en mee te gaan, werd door Thirza uitstekend uitgevoerd. Thirza nestelde zich op de 2e positie en kon 2 rondes goed meegaan. De opening was voor haar doen snel. Ze moest in de 3e ronde een gaatje laten vallen. Gelukkig voor haar kwam er een ander meisje over haar heen en kon Thirza zich mee laten trekken. De laatste ronde was echt op de tanden bijten maar Thirza finishte als 3e in een nieuw p.r. van 3.40.91 minuten. In totaal werd Thirza keurig 14e van de 40 deelnemers, voorwaar een prima prestatie!
Verder met het hoogspringen. Marije had de 1,30 meter in 1x gehaald, Rosalie deed dat in de 2e poging. Op naar de 1,35 meter. Tot grote verbazing van mij en misschien ook wel voor haar zelf, sprong Rosalie in haar 1e poging ruim over de 1,35 meter, een nieuw p.r. Heel knap gedaan Rosalie, alleen jammer dat je daarna niet meer durfde en je afmeldde. Maar goed, een fantastische sprong wat voor Rosalie een 6e plaats betekende. Marije sprong met gemak over de 1,35 meter, maar daarna was het gebeurd en eindigde Marije als 12e. Toen was het wachten op de wedstrijd verspringen van Marije. Helaas liep alles uit, wat betekende dat Marije bijna 1 uur in de callroom moest wachten en pas om 19.00 uur begon. Nu gelukkig boven springen. Nog even wat ander puntjes in de spikes en proberen bij de beste 8 te komen voor alsnog 3 extra sprongen in de finale. De eerste sprong was meteen al beter dan in de ochtend, namelijk 4,53 meter. Nadat alle 12 meisjes 3x hadden gesprongen, bleek Marije zich net als 8e te hebben geplaatst voor de finale. Dit betekende dat ze als eerste moest gaan springen. Ineens kwam er meer leven en actie in Marije. Haar 2e sprong in de finale; 4,73 meter, bracht haar ineens op de 4e plaats. Slechts 7 centimeter achter nummer 3. De laatste sprong moest dan ook een “alles of niets” sprong worden. Helaas, een mooie sprong maar net ongeldig. Uiteindelijk werd Marije 5e. Iemand ging haar nog net voorbij. Maar de 4,73 meter betekende wel een nieuw clubrecord.
Al met al een zeer lange dag. Om 20.15 uur gingen we de hal uit. Maar prachtige prestaties voor iedereen! Een goede indicatie voor het komende baanseizoen waar we hopelijk weer hele mooie prestaties gaan zien.

Jarig in maart en april

maart

3-3
Marijke de Kan
11-3
Trijntje Costeris
20-3
Stephan Nijs
4-3
Kevin Boes
11-3
Jorina Dekker
21-3
Berry Pees
4-3
Dennis Lahuis
14-3
Esther Zijlstra
21-3
Ferna Buiter
7-3
Patrick Postma
15-3
Harm Kolvoort
21-3
Mike van Hattem
8-3
José Muurlink
17-3
Ina Gerding
25-3
Nathan van der Heide
9-3
Wolter Nijmeijer
19-3
Arjen Guikema
27-3
Wolter Bosscha
9-3
Rens Siertsema
19-3
Rinske Sterkenburgh
28-3
Gerdie de Jong
10-3
Chris Pols
19-3
Hilco Dekker
31-3
Evri Penning
10-3
Simon Hermsen
20-3
Feico Jansma



april

1-4
Wilma Kuiper
9-4
Sterre Honsbeek
24-4
Annemiek Schlaman
1-4
Dione Schipper
12-4
Wendy Verhagen
25-4
Adri Sluis
2-4
Daan Bijdevaate
15-4
Anneke Boelens
27-4
Marije Roerink
3-4
Hans Sterkenburgh
17-4
Ruud van Brevoort
27-4
Jarmo Visser
4-4
Mileen Bruinewoud
17-4
Anita Blankvoort
28-4
Petra de Lange
6-4
Remco Mulder
18-4
Robert Hilligehekken
28-4
Simone Westerbeek
7-4
Ella de Jong
20-4
Peter Mulder
29-4
Ad Roodhuijzen
8-4
Rosalie Tissingh
22-4
Janna Jelsma
29-4
Marchel Tissingh
8-4
Sanne Geerders
24-4
Klaas de Haan
30-4
Roderic Luijten


Nieuwe leden


Jan Vis – Trimlid

Wilma Hendriks – Trimlid

Hilco Dekker – Trimlid

Zoë Jager – Pupil A

Karelien Raben – Wandelaar

Joan Hiddinga – Trimlid
Els Heibrink - Trimlid